About us

In 2016 ontmoetten Davey Bakker en Élénie Wagner elkaar als performers bij Club Guy & Roni in Groningen. In de jaren daaropvolgend bouwden wij aan de mogelijkheid om zelfstandig, interdisciplinair werk te maken. Buiten de prikkels van de randstad creëerden wij in 2017 een broedplaats waar een creatieve identiteit werd ontwikkeld, waar de relatie met diverse kunstenaars werd verdiept en Zuhause een plek in het culturele landschap verwierf. Wij zijn onderdeel van de stad Groningen en het collectief is daarbij ons Zuhause! Vanuit hier treden wij de wereld in en wekken daarbij ook internationaal interesse voor het Noorden van Nederland.

 

'Stuiterend zitten ze aan tafel. Ze praten niet, ze juichen. Logisch. Zuhause, hun collectief, heeft voor zijn wilde plan zojuist applaus gekregen van de stad Groningen. En mooier nog: subsidie.' - DVHN

 

Sinds de oprichting van de broedplaats realiseerden wij verschillende grootschalige multidisciplinaire projecten waaronder het filmconcert Zuhause 2.0 (2017) in samenwerking met Club Guy & Roni en AZC Musselkanaal en Oude Pekela, de dansvoorstelling Don’t forget to die op Festival der Aa (2018) en het megalomane muziekproject Eliën (2019/2020) in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en Grand Theatre. Voor dit laatste project reisden wij drie maanden dwars door Europa en bezochten randgroeperingen, zoals de vluchtelingenkampen in Griekenland en de Sami bevolking in Noorwegen. Gedurende de roadtrip componeerde Élénie onder artiestennaam Eliën haar eerste popalbum en legde Davey de gehele reis op film vast. In samenwerking met musici, technici, filmmakers en lichtontwerpers creëerden wij een liveshow die in januari 2020 in première ging.

'Songs die de geur van weidse vergezichten ademen. Een vleug Neue Welle op hoekige synth-motieven.' - NRC

 

Sinds 2017 worden wij bij de realisatie van onze projecten door o.a. de Gemeente Groningen, Station Noord en verschillende incidentele fondsen ondersteund. Zuhause ontwikkelt producties waarin verschillende disciplines met elkaar verweven worden. Daarbij is de uitvoeringsvorm een versmelting tussen dans, performance, muziek, poëzie en film.

CONTACT US

For bookings and questions
Mail to info@wirsindzuhause.nl 

© 2021 by Zuhause